09.01.2016 | 0:58
Германците живеят с вината на нацисти, не смеят да се защитят от пришълците
Ислямските орди са като комунистическа глутница, а Путин със сигурност помага за този самоубийствен разпад на европейската идентичност
Любомир Канов, Ню Йорк

От Faktor.bg. Синтаксис и правописание – верни с оригинала.

***

Въпросът днес, който изстъпленията на пришълците в Германия поставя, е, дали е възможно да се съчетават култури, толкова далечни в своите основания и традиции, че един процес на конвергенция би отнел столетия или хилядолетия. А дали всъщност това е нужно някому. Не е ли по-добре различните култури да се развиват съобразно собствените си вътрешни исторически причини и логика, в собствения си контекст, вместо да нахлуват насилствено в други култури, особено в други вероизповедания, към които впрочем изпитват религиозно и културно презрение, но чийто блага, стоки, социални придобивки или жени харесват и желаят.

Впрочем, отделно от това, дали е възможно, когато ти самият се идентифицираш, част си от тази чужда култура и безчинстваш в онази култура, която те е приютила (поради добросърдечие или наивност), как да не бъдеш разглеждан като част от този колектив, престъпен колектив, и съответно да не бъдеш осъждан по съответния начин? Как другояче да осмислиш това явление?

Това е все едно една комунистическа глутница, налитаща върху цивилизовани хора (желателно да са невъоръжени впрочем), които стават техни жертви, след това да не се счита колективно отговорна за действията си. Как са възможни тези термини (още се правят филми за германци и за греховете им отпреди 3 поколения) като „нацисти“, „хитлеристи“, но да се възразява срещу определянето на ислямските нашественици като такива, а политическите коректори постоянно да пеят песента „да не генерализираме“, генерализирайки всичко останало?

Има една цяла книга, посветена на престъпленията на германския народ, от автор, който държи целия германски народ колективно отговорен за престъпленията на Хитлер и за холокоста, чиято ужасна тоталитарна власт и престъпления продължават всъщност около 12 години. Вината е колективна, прошка за нея никога няма да има, целокупният германски народ е на подсъдимата скамейка. Нарича се Hitler“s willing executioners. И след като са заплатили неизмерима цена за тези грехове и са заставени да живеят с вечна вина за това, сега германците не смеят да се защитят, защото ги е страх да не бъдат обвинени отново за нацисти. Това е недопустимо и нечестно. А ислямските орди много добре знаят това. Знае го и Путин и със сигурност помага за този самоубийствен разпад на европейската идентичност. И не случайно Германия е главната мишена, но е напълно неразбираемо защо Мама Меркел угробва собствената си страна и евентуално Европейския съюз.

Впрочем не чувам никакви феминистки гласове засега в защита на жертвите от Кьолн.

А Зелените?

Ало, Хелзинки?

И трябва да добавя, че аз съм последният човек, който би заклеймил деца и майки или хора, спасяващи се от насилие, война или геноцид, какъвто е случаят със сирийските християни. Но тук не става дума за такива страдалци изобщо. Това са сексуално гладни полуджихадисти, които идват за германско-скандинавския социал и за жени, които виждат като плячка. Никакво намерение за интеграция, нито да прибират картофите на Германия. Това е нашествие на хищници, подобно на Червената армия. Онези бяха с автомати и изнасилиха половин Източна Германия, тези са въоръжени с политически коректните самоотстрелващи се пушки, които Западът им предоставя. Имат и чувство за сексуално превъзходство, защото мъжете на Германия са скопени от политическия страх и историческата вина. За съжаление.

________

МИГNews преживя малък катарзис – догаждахме се, че Путин е пряко или косвено отговорен и за този европейски проблем, но не знаехме как точно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране