19.12.2019 | 9:30
Гешев: Искам след 7 г. да не гледаме по ТВ как се убиват възрастни хора
Знаем, че не сме безгрешни и затова няма първи да хвърлим камък, казва новият главен прокурор

“Мен най ми се иска след тези 7 години (б.р. – след изтичането на мандата му) ситуацията с битовата престъпност да седи по различен начин. Да не гледаме по телевизията как се убиват възрастни хора, които са дали живота си и труда си за изграждането на тази държава, как ги палят в къщите им. (…) Надявам се да не говорим вече толкова за корупция и се надявам прокуратурата да излезе по-силна този мандат.”

Това заяви новоизбраният главен прокурор Иван Гешев в интервю за БНТ.

Проблемите пред него сега били от различно естество. Най-сериозният краткосрочен проблем, който той изтъкна, е формирането на екип. “Защото от създаването на екип, който има общи цели, който работи заедно, а не поотделно, и който има общи идеи и виждания за развитието на прокуратурата, зависи много. Никой еднолично, и главен прокурор включително, не може да управлява каквато и да е структура и организация”, изтъква Гешев.

“И, както казах при встъпването си, ние знаем, че не сме безгрешни и затова няма първи да хвърлим камък. Ще се насочим към решаване на собствените си проблеми, а няма да ги прехвърляме на други”, казва още новият главен прокурор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране