08.02.2024 | 19:01
Гласят двама съпредседатели и за Младежкото ДПС
Изборът им ще е в събота след поисканата оставка на сегашния едноличен водач Сезгин Мехмед

В събота – 10 февруари, ще се състои IX-та Национална конференция на Младежко ДПС. Тя ще е в „Интер Експо Център“ в София, съобщиха от пресцентъра на партията. Очакванията са и там да се наложи формулата на споделеното лидерство между двама души.

Припомняме, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган след нова година изненадващо призова партията да се оглави от двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Дотогава очакванията бяха за единствен лидер да бъде избран Пеевски. Изборът трябва да се случи на Националната конференция на ДПС на 24 февруари.

Две седмици преди това вероятно ще бъдат избрани двама съпредседатели и на Младежката организация. Това ще бъдат Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов, пише „Флагман“. Те били номинирани от почти всички областни организации, като по команда.

Преди ден във фейсбук-профилите си двамата публикуваха идентичен текст с цитат на Доган: 

“Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си.”

Д-р Ахмед Доган

За нас е чест да Ви съобщим, че се кандидатираме за съпредседатели на Младежко ДПС. Заставаме с имената и лицата си, за да работим за развитието на младежката организация.”

Танзер Юсеинов е роден през 1992 г. в Търговище. Завършил бакалавър по „Финанси” и учил за магистър по „Международни икономически отношения” в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), гр. София. Член е на Младежко ДПС от 2010 г. Владее турски и английски език, се вижда от негова визитка на сайта на партията.

Ибраим Зайденов е на същата възраст. Роден е в село Абланица, oбщина Хаджидимово, област Благоевград. Завършил е „Икономика на социално-културната сфера” – бакалавърска степен в ЮЗУ ,,Неофит Рилски“. Има и магистърска степен – „Финанси” и „Счетоводство и контрол“ от УНСС. Областен председател е на Младежко ДПС-Благоевград.

Може да се предполага, че Зайденов е човекът на Делян Пеевски от двамата бъдещи национални лидери на младежите в партията, ако има такова делене. Пеевски е депутат от Благоевград в това Народно събрание, както и в още три предишни парламента.

Припомняме, че през ноември оставка като председател на ДПС подаде Мустафа Карадайъ. Веднага след това се оттегли и председателят на Младежкото ДПС Сезгин Мехмед. Той също е икономист като вероятните си наследници. За разлика от тях обаче Мехмед има опит като депутат и то в последните пет парламента. Мехмед е народен представител и понастоящем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране