05.04.2018 | 0:01
Глобата за гратисчия пада с 10 лева в София
Картата за една линия пък ще важи за всички превозни средства в участъка с общ маршрут

Глобата за пътник без билет в градския транспорт в София пада от 40 на 30 лева. Картата за една линия пък ще важи за всички превозни средства в участъка с общ маршрут. Досега тя можеше да се ползва само ако различните линии имаха общи спирки.

Новата наредба за градския транспорт в столицата ще бъде гласувана от СОС днес. Тя регламентира и нощните автобуси, които тръгват в полунощ на 7 срещу 8 април. Цената на картата за тях е 2 лева и важи за всички линии на съответната дата. Всяка от 4-те линии ще има по 50 спирки, контрольор ще продава билети.
Очаква се приемането на изцяло новата наредба за транспорта да бъде съпътствано от бурни спорове, защото тя отменя стария документ, който се обжалва в съда с подкрепата на БСП. Очакваше се в края на април ВАС окончателно да се произнесе дали поскъпването на еднократния билет за пътуване до 1,60 лв. е законно, както е записано в наредбата. След приемането на новата съдът няма да има върху какво да се произнесе и така на практика по-високата цена остава, алармираха преди месец общинските съветници от БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране