17.01.2016 | 0:01
Гневните хора от Враца: Защо пуснахте убийците на Тодор?
Възрастните мъже влязоха в словесен спор с протестиращите
Ден след като съдът остави под домашен арест братята Дамянови, които се разследват за убийството на 18-годишния Тодор от Враца, роднини, близки и гневни непознати на момчето отново се събраха на протест с искане за справедливост.

След произнасянето на Окръжния съд във Враца, с което искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” не бе уважено, Окръжна прокуратура – Враца наложи забрана за напускане на страната от Иван и Десислав Дамянови.

В центъра на Враца се събраха десетки съученици и роднини на Тодор, които заявяват искането си за справедливост. Те не са съгласни, че съдът остави под домашен арест двамата братя Иван и Десислав Дамянови, които се разследват за убийството на момчето.

Очакванията бяха за постоянен арест, но искането на прокуратурата не беше прието. За разлика от протестите миналите вечери, тази вечер хората са много по-малко, вероятно заради снеговалежа, който вече натрупа няколко сантиметрова снежна покривка.

По време на протеста се появи конфликт между двама възрастни мъже и младите хора. Възрастните мъже влязоха в словесен спор с протестиращите, като казаха, че не бива прибързано двамата братя да се наричат убийци и улиците да раздават присъди, съобщи БНР.

За наложените мерки братята Дамянови да не напускат страната са уведомени компетентните органи на МВР и им е разпоредено да не допускат излизането на обвиняемите в чужбина без прокурорско разрешение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране