06.08.2016 | 0:28
Гьокче се заяде с протестиращите рокери
МВР опроверга твърденията му, че е имало опит за нахлуване в посолството

Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче се оплака, че протестиращи рокери са се опитали да нахлуят в посолството. Мотористите се събраха на протест заради бягството на турския шофьор Фарук Бекташ, който на 24 юли край Драгоман причини катастрофа, при която загинаха пътуващите с мотоциклет Таня и Бойко Бойкови. Бекташ бе освободен под домашен арест от съдия Недялка Николова от Софийския окръжен съд и избяга.

Мотористите започнаха протест пред Съдебната палата и след това се преместиха пред посолството на бул. “Васил Левски”. Те не са имали разрешение от Столичната община в четвъртък. Изпратили са уведомление с един ден закъснение и само протестът им в петък е бил съгласуван с МВР.

“Мотористите блокираха движението и организираха демонстрация без никакво разрешение от властите. Опитаха се да нахлуят в посолството. Това предизвиква огромно съжаление и отвращение. Бях там лично. Полицията беше объркана. Знаем, че са се разпространили слухове между тези хора и те са подстрекавани да се насочат към посолството. Нямаме нищо общо с това. Смятам, че е срамно. Аз нямам никакви подозрения. Научих, че тези слухове са разпространявани в тълпата. Заявявам публично, че нямаме нищо общо с това. Съжалявам дълбоко за тяхната загуба”, заяви пред БНР Гьокче. От МВР обаче не потвърдиха думите му. Сигнал за опит за нахлуване не е подаван в СДВР, казаха оттам.

Самите протестиращи също заявиха, че не са се опитвали да влязат в сградата. В специализираната социална мрежа RidersLive те публикуваха обръщение към турския посланик. “Извиняваме се за неудобството, което сме Ви причинили с шума, който вдигнахме на отсрещния тротоар, за Вас може да е незначителен случай, но за нас двама приятели си заминаха. Не “заминаха”, господин посланик, бяха убити. Бяха убити от Ваш поданик”, написаха те и подчертаха, че са били през улицата, а не пред самата сграда на посолството. “Както Вие сам казахте, тези мотоциклетисти са “пред” посолството. Пред, господин посланик, а не във. Откога Вие се разпореждате къде и как могат да седят граждани на Република България на собствената си територия?”, заявиха те.

1 коментар

  1. Венко Венков каза:

    Посланик Гьокче, продължава да дава разпореждания и напътствия, а отдавна трябваше да бъде отзован.4

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране