07.04.2022 | 15:04
Гьоков: Коя беше тази женица Мая Манолова?
Категорично и твърдо от 1 юли ще има осъвременяване на пенсиите

На заседанието на Министерския съвет не сме обсъждали темата за отзоваването на руския посланик Елеонора Митрофанова, съобщи в предаването „Лице в лице“ министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков.

„БСП ще има заседание на Националния съвет в тази събота и може би там ще бъде повдигнат този въпрос и ще има някакво политическо решение“, обясни още той.
За решението да се поиска от президента отстраняването на началника на НСО, Георги Гьоков каза, че то е взето след като става ясно, че от прокуратурата са поискали записите от камерите в Министерския съвет и те са предадени без да бъде уведомен премиера.

Затова беше обсъждано, че от президента би могло да се поиска освобождаването на ръководителя. В случая по всяка вероятност ще реши президентът, преценявайки всичко, което се знае“, посочи той.
„Великденската помощ за пенсионерите ще бъде изплатена от 15 април и ще бъде разграничена от плащанията на пенсията и COVID добавката, за да не се бъркат хората. Това ще струва на бюджета 143 милиона лева“, каза социалният министър.

„Мисля, че е добро решение заради покачващите се цени заради високата инфлация в навечерието на великденските празници. Добавката се дава на всички пенсионери, защото за всички се вдигат цените за хранителните стоки“, посочи той
„Категорично и твърдо от 1 юли ще има осъвременяване на пенсиите и то такова, което да направи възможно след отпадането на COVID добавките, пенсиите да не са с по-нисък размер“, увери министър Гьоков.

По думите му в бюджета има около 20 милиарда за подкрепа за социални плащания и обезщетения. „Ще спомена, че се вдигна минималната работна заплата, вдигна се минималното и максималното обезщетение за безработица. Майчинството през втората година стана равно на минималната работна заплата, увеличиха се пенсиите на хората с увреждания“, изброи министърът на труда и социалната политика.

Той отказа да коментира твърдения на Мая Манолова с думите: Коя цеше тази женица?

5 коментара

  1. Kalin каза:

    “Дъртата ренегатка” другарю s5bzj e известна с това,че го начука на дебила от зайчарника в Банкя и е светлинни години пред кака Кури и онова човече гьоков.

  2. ПЕТКО ПРОЙНОВ каза:

    А кой пък беше тоя гьоков или гьонов от БулгаристанСерсемПартиси-един най-обикновен гьон.

  3. ИванКо каза:

    С това, че името и е далеч по познато за обществеността? Ако си забелязал не съм взел отношение относно качествата ѝ.

  4. s5bzj каза:

    ИБанКо, с какво е известна тази дърта ренегатка ?

  5. ИванКо каза:

    Така или иначе е далеч по известна от него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране