18.05.2020 | 18:30
Горанов не си спомня за SMS-ите с Божков
Финансовият министър не си "представял", че държавата отнема бизнеси
Делян Пеевски и Владислав Горанов

Не си представям, че държавата се занимава с отнемането на бизнеси. Това обяви на брифинг финансовият министър Владислав Горанов в пореден опит да се защити от разкритията на намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков. Горанов заговори по темата, без изобщо да бъде питан.

Думите му влизат в противоречие с действията на управляващите, които само преди три месеца одържавиха със закон организираните от Божков лотарийни игри. Този закон сега се оспорва пред Конституциония съд от Висшия адвокатски съвет.

“Васил Божков не е получавал привилигеровано третиране от нито един държавен орган“, заяви още финансовият министър Владислав Горанов. Той обаче и тук не обясни как така години наред е имало една ставка за Божков и друга – за останалите.

„Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, включително на министър-предсесадтеля, и тя е необоснова“, заяви Горанов. „Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство”, смята финансовият министър.

Горанов твърди, че всичко това, което прави Божков, е опит за пренасяне на вина към правителството за действия или бездействия на организатори на хазартни игри.

Финансовият министър отказа да коментира отношенията между Кирил Домусчиев и Васил Божков, особено твърденията на хазартния бос, че е бил притискан да сключва определени рекламни договори. ”Това си е тяхна тема, не е коментирано с хора от правителството,” обяви Горанов.

На въпрос на БТВ дали публикуваните от Божков смс-и, в които Горанов му обещава съдействие и му урежда срещи в ДКХ, са автентични, финансовият министър каза, че не помни подобна кореспонденция. И повтори, че редовно си комуникирал с много бизнесмени за бизнес климата у нас. Той не пропусна да обвини БТВ, че проявява нездрав интерес по темата. ”Твърденията на някой, че е репресиран си е за негова сметка, каза още Горанов. На повторен въпрос дали документите, които пуска Божков са автентични,” каза финансовият министър.

“Срещал съм се и с г-н Божков, и с г-н Домусчиев, и с Валентин Златев, и с Пламен Бобоков, и с Гриша Ганчев, и с ресторантьорите … ако някой твърди, че е правено нещо в услуга на някое лице, то лъже”, отсече Горанов.

На въпрос коментирал ли е с премиера скандала Горанов каза: “Някои бизнесмени си правят бизнес и намесват държавата. Това е единственото, което си казахме с премиера Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране