22.08.2015 | 0:58
Готвят нов протест заради цената на горивата
Шествията стават факт след "разкритията" на Борисов, че "Лукойл" няма никаква вина, а търговците на дребно

След редица протести срещу високите цени на горивата в последните години, сега граждани организират нови. Демонстрациите ще започнат на 1 септември и ще бъдат ежедневни, като за сборен пункт е посочен площадът пред Народното събрание в София. Засега участие в протеста са заявили близо 1000 души.

“Българи дойде време отново да сме задружни. В цяла Европа горивата са по-евтини отколкото в България. В цяла Европа доходите им са в пъти по – големи отколкото в България. Всички заедно можем да променим това. Виновните са в Парламента и е време да им потърсим сметка.”, посочват организаторите във Фейсбук.

Те се обръщат към гражданите със следния призив:

1. Не сме доволни от цената на горивата
2. Не сме доволни от качеството на горивата
3. Не сме доволни от борбата с монополи. Тя е неефективна.
4. Високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост. Така се срива икономиката на страната ни.

5. АКО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СВАЛИ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА, ТО ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ ПО СРЕДЕН ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ! МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 800 ЛЕВА!”

През 2011 година в София имаше множество протести срещу цените на горивата, които прераснаха и в демонстрации срещу цената на тока. Точно те изкараха стотици граждани на улицата, като те на практика доведоха до падането на първото правителство на премиера Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране