10.03.2015 | 22:07
Гръцкият финансов министър: Никога няма да си платим дълговете
Варуфакис сравни Еврокомисията, ЕЦБ и германското правителство с „треторазредни корумпирани банкери“

Гръцкият финансов министър сравни Еврокомисията, ЕЦБ и германското правителство с „треторазредни корумпирани банкери“ и ги обвини в престъпление срещу човечеството, защото още през 2010 г. са знаели, че Гърция никога няма да си плати дълговете.

„Действаха все едно не знаеха, че Гърция е най-разорената държава в света“, заяви Янис Варуфакис в документален филм по тв канала ARD. Той бе излъчен късно в понеделник, докато финансовите министри от еврозоната обсъждаха предложенията на Варуфакис за нови реформи, срещу които Гърция да получи поредната финансова инжекция от кредиторите, за да не фалира.

След заседанието председателят на еврогрупата – Йерун Дийселблум, призова Гърция да спре да губи време в маловажни спорове къде да се проведат същинските преговори за новите реформи. „Имаме само 4 месеца, хайде да свършим работа“, настоя раздразненият холандец. И свика среща на финансови експерти от ЕС и Гърция в Брюксел утре.

Това било компромисно решение, защото Варуфакис не искал никога повече да вижда представители на тройката кредитори в Атина. Финансовите министри от еврозоната одобриха вчера предложението на ЕК Франция да получи удължаване с 2 години до 2017 г. на срока, в който трябва да свали бюджетния си дефицит под 3%.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране