29.11.2015 | 0:01
Григор спечели шоуто с Монфис, сълзи в очите му след края
Димитров дълго не успя да се измъкне от залата - заради обсада за автографи

Григор Димитров и френският му приятел Гаел Монфис сътвориха шоу за повече от 12 хиляди зрители в “Арена Армеец” и още много повече пред телевизорите. Българинът спечели с 6:3, 6:4, но резултатът е последното, което имаше значение в тази паметна вечер.

Двамата обещаваха, че двубоят ще е със състезателен характер, но така бе само до средата на първия сет. При 3:2 Димитров отстъпи ракетата си на едно от момчетата, които подават топките. То спечели точка, зачетена от съдията. Монфис, един от шоумените на тениса, отвърна подобаващо – в следващия гейм взе три от децата, раздаде им ракети и така играха четирима срещу Димитров.

Залата на няколко пъти стана на крака, за да аплодира ефектни изпълнения и “артистични” разигравания. Гаел се “заигра” със съдиите, направи го и в изказването си между двата сета, когато обеща, че ще праща топката само в средата на корта, за да не му бъде отсъждан аут. Григор бе доста по-обран, видимо развълнуван заради допира до българската публика.

Той благодари за безсънните нощи, в които хората са ставали да го гледат, а той ги е разочаровал. Обеща догодина да има по-добър сезон. “Никога не съм ви изоставял”, рече Гришо. И се разплака. Сълзи имаше и в очите на майка му.

Григор обеща да се върне скоро, а публиката почна да скандира “февруари, февруари”, когато е турнирът от АТП в същата зала.

След края на мача Димитров и Монфис играха тайбрек на двойки заедно с български таланти. А Григор дълго нямаше възможност да напусне залата, тъй като десетки деца го обсадиха за автографи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране