11.07.2017 | 0:01
Гришо бе победен бързо от Федерер на „Уимбълдън”
Швейцарецът ще срещне на 1/4-финал победителя от мача между Милош Раонич (Кан) и Александър Зверев (Гер)

Григор Димитров допусна експресна загуба от своя идол от детинство – Роджър Федерер, на тенис турнира „Уимбълдън”. На 1/8-финал българинът, който след турнира най-вероятно отново ще се завърне в Топ 10 на ранглистата, бе равностоен само до 4:4 в първия сет, когато допусна пробив в своето подаване.

Швейцарският маестро оттам взе нещата под свой контрол и само за час и 37 минути затвори мача с 6:4, 6:2, 6:4. Леко съживяване в играта на Григор имаше само в края на третия сет, когато успя да върне пробива на Федерер и изравни за 4:4 гейма, но след това веднага допусна швейцареца отново да пробие подаването му.

Това бе шеста загуба от шест мача на Димитров с Федерер. В тези срещи българинът е спечелил едва два сета. В двубоя на Централния корт днес Григор допусна и много брак в играта си – той направи 7 двойни грешки на сервис, при нито една на противника си. Двамата имаха приблизително равни показатели на вкаран първи сервис – 63% на Григор и 69% на Федерер, но пък швейцарецът спечели 75% от точките при вкарано първо подаване, а Димитров – 65%. В допълнение българинът има 25 непредизвикани грешки в мача, срещу едва 11 на Федерер.

В опита си да спечели своята осма титла от „Уимбълдън” швейцарецът ще срещне на 1/4-финал победителя от мача между Милош Раонич (Кан) и Александър Зверев (Гер).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране