10.11.2015 | 0:01
Гришо е №28 в края на сезона
По-малко селфита и повече мисли за тениса, призовават го феновете

Григор Димитров отбеляза минимален прогрес в световната ранглиста и заема 28-о място с 1360 т. Преди година хасковлията завърши като №11 с 3645.

Преди седмица пък най-добрият български тенисист бе 29-и. Той приключи сезона със загуба от Давид Ферер (Исп) в ІІІ кръг на „Мастърс 1000“ в Париж. Финалистът от турнира Анди Мъри (Вбр) с 8470 т. пък измести Роджър Федерер (Швейц, 7340) от второто място, а Рафа Надал (Исп) е пети с 4630, с 10 пред Томаш Бердих (Чех), а Ферер с 4305 т. изпревари Кей Нишикори Яп (4035). Новак Джокович (Сърб), който разкова Мъри с 6:2, 6:4 на финала в Париж, остава №1 с впечатляващите 15 285 т., като постави 2 рекорда. Ноле е първият тенисист, печелил 4 пъти турнира в Париж, както и първият тенисист, спечелил 6 „Мастърс“-а в една година (Индиън Уелс, Маями, Монте Карло, Рим, Шанхай и Париж).

Сериозен скок в класацията направи третата българска ракета Димитър Кутровски, който напредна с 59 места до 308-о със 153 т., след като миналата седмица стигна до полуфиналите на турнира от сериите „Чалънджър“ в Шарлътсвил, САЩ. Само с 2 т. повече втора ракета у нас остава Димитър Кузманов, който е и с 2 места по-напред.

„Спри със селфитата и започни за играеш по-добре“, коментират феновете на Гришо след поредните снимки, които хасковлията качи в социалните мрежи. Спортист №1 на България показа как тренира във фитнеса и кадри от сутрешен джогинг край брега на Средиземно море.

На 28 ноември Григор ще играе демонстративен мач с французина Гаел Монфис в зала “Арена Армеец”. Най-скъпите пропуски за мача бяха разпродадени най-бързо и  организаторите направиха промени, за да осигурят още места в залата. Заради отказа му да играе за България срещу Унгария в решителен плейоф за изкачване в І европейска дивизия за купа „Дейвис“ обаче много от феновете на тениса и на Григор ще бойкотират мача в „Арената“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране