17.06.2015 | 1:46
Гришо игра два дни за успешен старт в Лондон
Германка чака Пиронкова във втория кръг в Бирмингам

Григор Димитров започна с победа защитата на трофея си от турнира на трева в Куинс клъб, Лондон. В двубой от първия кръг българинът се наложи с 4:6, 6:3, 6:4 над шампиона от 2010 г. Сам Куери (САЩ) в двубой, който се игра в два дни.

Срещата започна в понеделник вечер, но след края на втория сет бе прекъсната заради тъмнинаВъв вторник, при подновяването на играта, Димитров сервира по страхотен начин и търпеливо изчака своя момент, в който да нанесе удар по съперника. Той дойде в деветия гейм, който приключи на сметката на Гришо след страхотен форхенд-уинър по обратния диагонал.

Пробил за 5:4, българинът нямаше никакви проблеми да затвори двубоя и да си осигури място във втория кръг в турнира. Там съперник на Григор, който е поставен под №6 в схемата, ще бъде победителят от двубоя Жил Мюлер (Люкс) – Михаил Южни (Рус).

Партньорът на двойки на Гришо и шампион на сингъл от „Ролан Гарос” Станислас Вавринка продължи страхотната си форма от Париж, като отвя Ник Кириос (Авл) с 6:3, 6:4. В първия кръг на каре Гришо и Стан ще играят срещу поставените под номер 2 в схемата Ненад Зимонич (Сър) и Марцин Матковски (Пол).В Хале пък Роже Федерер (Швейц) изживя много тежки моменти още в първия си мач, но все пак се добра до 7:6(8), 3:6, 7:6(5) над Филип Колшрайбер и записа 10-а поредна победа над този съперник.

Германецът даде абсолютно всичко, на което е способен, но не успя да спре похода на Маестрото към трета поредна и общо осма титла в турнира. В понеделник вечерта Цветана Пиронкова също започна с успех турнира на трева в Бирмингам. 27-годишната пловдивчанка нямаше проблеми срещу британската тийнейджърка Кейти Суон – 6:2, 6:2. В следващия кръг на турнира с награден фонд $731 000 българката ще играе срещу поставената под номер 4 в схемата Ангелик Кербер от Германия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране