28.04.2015 | 8:17
Гришо започва срещу фен на Федерер
Сесил остана на крачка от схемата в Прага

Григор Димитров ще започне участието си на турнира в Истанбул срещу Андрей Голубьов (Каз). Срещата им ще е от втория кръг на надпреварата с награден фонд около половин милион долара. 23-годишният българин е поставен под №2 в схемата и почиваше в първия кръга състезаващият се за Казахстан руснак победи вчера участващия с уайлд кард грузинец Николоз Басилашвили с 6:1, 6:3.От 15-годишен Голубьов живее и тренира в Италия, а през юни 2008 г. смени своята националност, за да играе за Казахстан за Купа „Дейвис”. Андрей посочва като свои любими тенисисти Пийт Сампрас, Марат Сафин и Роже Федерер.

Последният е водач на схемата в Истанбул и очаква да научи първия си съперник от двубоя между местния тенисист Марсел Илхан и Ярко Ниеминен (Фин).Гришо има една победа и една загуба срещу Голубьов, който в момента е 117-и в класацията на АТР, но е достигал до №33 през 2010 г., когато е обявен за най-прогресиращ играч.

Последната им среща е на Откритото на Австралия през 2011-а, когато Димитров печели леко с 6:1, 6:4, 6:2.В същото време Сесил Каратанчева не успя да се класира за основната схема на турнира на червени кортове в Прага с награден фонд $250 000.

Втората ни ракета при жените загуби в третия решителен кръг на квалификациите от водачката Луцие Храдецка (Чех) с 4:6, 4:6. 25-годишната софиянка допусна цели 11 двойни грешки и за втори път тази годинаотстъпи пред чехкинята на последното стъпало на пресявките.

Преди това Храдецка я победи и в Акапулко през февруари, но тогава Сесил продължи като „щастлива губеща” и направи страхотна серия от мачове, извела я до полуфиналите.Директно от основната схема на турнира в Прага ще стартира първата ни ракета Цветана Пиронкова. 54-ата в света пловдивчанка започва срещу квалификантка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране