14.04.2016 | 0:01
Хайката на Перата искала да ограби мигрантите
Низамов ще отговаря по три обвинения за незаконно задържане

Известният с криминалните си прояви Петър Низамов-Перата и сподвижниците му от „Цивилен отряд за защита на жените и вярата“ са искали да ограбят тримата афганистанци, които заловиха, а не просто да ги спрат да влязат в България. Тези изводи направи вчера бургаският апелативен прокурор Любомир Петров, който даде съвместна пресконференция с шефа на местната полиция Калоян Калоянов.

„Хората са претърсвани за пари и ценности. След като вижда, че в себе си не носят нищо, което може да бъде откраднато, задържаният Петър Низамов ги отпратил към Турция. Недопустимо е да има такива групи, които да изземат функциите на МВР и „Гранична полиция“. Това не е отстрел на дивеч, това са хора. Не могат така да ги задържат и да се отнасят с тях“, възмути се прокурорът.

Низамов ще отговаря по три обвинения за незаконно задържане – по едно за всеки от тримата вързани от него и хората му пришълци в Странджа. Ако вината му бъде призната от съда, той може да получи до 6 години затвор. Според показанията на потърпевшите хайката била от десетина души. Разследващите все още работят по идентифицирането на останалите участници.

Петров отхвърли възможността извършеното от отряда на Перата да бъде разглеждано като форма на възпрепятстване на престъпници да избягат, докато дойде полицията, защото доброволците са завързали бежанците, без изобщо да уведомят органите на ред. Афганистанците са разпознали Низамов по снимка, тъй като той отказал да участва в разпознаването. В дома и в колата на Перата са открити газов пистолет, нож, мачете, „свински опашки“, камуфлажни дрехи и малко количество марихуана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране