16.05.2017 | 9:16
Хилъри Клинтън се връща в политиката срещу Тръмп
През последните месеци тя се разхождала в гората
Хилъри Клинтън обяви вчера, че планира да създаде ново движение, кръстено „Заедно напред“.
Движението на неуспялата кандидатка на Демократическата партия за президент на САЩ ще пропагандира политическа ангажираност и съпротива срещу действията на американския президент Доналд Тръмп, предадоха Франс прес и ДПА.

Изявлението ознаменува връщането на Клинтън на политическата сцена, след като през ноември загуби президентските избори срещу Доналд Тръмп, отбелязва ДПА.  „През последните няколко месеца размишлявах, прекарвах време със семейството си – и да, разхождах се в гората“, заяви Хилъри Клинтън в серия от постове в Туитър.

„Повече от всякога смятам, че политическата ангажираност на гражданите е от жизненоважно значение за нашата демокрация. Изключително съм вдъхновена от всички, които започнаха да организират и водят“, добави тя.

„Тази година не беше това, което предвиждах, но знам за какво все ще се боря: една по-добросърдечна, включваща Америка с голямо сърце. Напред!“, заяви Клинтън. Тя посочи и пет групи, които новото движение ще подкрепя: „Индивизибъл“, „Калър ъф чейндж“, „Имърдж Америка“, „Рън фор съмтинг“, и „Суинг лефт“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране