24.02.2016 | 0:01
Хиляди терористи заплашват Европа
В Европа се върнаха до 5000 ислямисти, преминали подготовка в Сирия и Ирак

В Европа са могли да се върнат хиляди джихадисти, които са преминали подготовка и са участвали в боеве в Близкия изток, съобщи Роб Уейнрайт, директор на Европол – полицейската служба на Евросъюза. „В Европа се върнаха до 5000 терористи от ИД, преминали подготовка в Сирия и Ирак. Равнището на терористичната заплаха в Европа сега е най-високо за последните 10 години“, посочи той.

„По информация на Обединения център за анализ на тероризма, равнището на заплахи във Великобритания остава високо. Това означава, че нападението е във висша степен вероятно и може да настъпи неочаквано“ е предупредила вътрешният министър на Кралството Тереза Мей.

Бившият служител в американското консулство в Саудитска Арабия Майкъл Спрингман счита, че Европа недостатъчно старателно проверява хилядите бежанци, които пресичат нейните граници.
„Това са основно самотни млади хора, които неизвестно откъде са получили пари за пътуването в Европа от Сирия и обхванатия от война Ирак. Нужно е вглеждане в действията на властите в европейските страни: те лошо проверяват биографиите на пристигналите, ако изобщо ги проверяват. Даже ония, които са забелязани в терористична дейност, ги пускат в Европа и Америка, под предлог, че не са извършили престъпления на тези територии“, е съобщил Спрингман за RT.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране