07.01.2017 | 14:58
Христо Иванов стана лидер като Тодор Живков – с 99,9% от гласовете
Радан Кънев не се яви дори като гост на учредяването на "Да, България"

Бившият правосъден министър Христо Иванов оглави новоучредената си партия досущ като Тодор Живков – без конкуренция и с 99,9% от гласовете.

Никой не гласува против, 1234 учредители го избраха за водач, а само един се осмели да се въздържи. След избора Иванов се закле да не предава каузата и да печели избори. „Искам да обещая, че това е дългосрочна сериозна игра, правим „Да, България не за тези избори и не защото ще спечелим едни или други избори, което със сигурност ще направим“, каза единственият кандидат-лидер, след като вече се сдоби с партиен пост.

Неговият сподвижник и гуру на задкулисието Иво Прокопиев се скри от медиите и не се яви в МОЛ-а, където се пръкна новата партия, но затова пък ведомственият му „Дневник“ отразяваше часове наред събитието на живо.  Сред учредителите на партията с грмкото име „Да, България“ бе дясната му ръка Кристиан Таков,

протестърката Антоанета Цонева, скандалният музикант Виктор Стоянов, съветникът на Румяна Бъчварова – Атанас Славов, спортният журналист от БНТ Камен Алипиев, както и адвокати, IT-специалисти, защитници на гей-правата, социолози, куп актьори Ивайло Захариев, Вселин Калановски и Владимир Пенев, бизнесмени.

В словото си при учредяването Иванов обяви война на корупцията и се зарече да освобождава страната от „корумпирания елит“, след което по негово предложение конференцията прие допълнения към лустрационния текст в устава. По идея на патрона Иванов „Да, България“ ще казва „не“ и ще гони дори само при съмнения за корупционно поведение. Членството ще се прекратява и на хора с ДС-минало, както и за Няма да се приемат в редиците на партията и българи, които са били в ръководни органи партии от времето на тоталитарния режим, реши учредителното събрание. Формацията събрала 90 000 лв. от дарения, похвалиха се още учредителите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране