11.02.2017 | 0:01
И Орешарски изригна: Менторът на Републиката да обясни как на него не му спират еврофондовете
Бившият премиер с остър коментар срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Остър коментар в социалната мрежа направи бившият премиер Пламен Орешарски по повод спряните еврофондове за образование. Новината беше обявена днес от служебният министър Николай Денков, който беше част и от правителството на Борисов.

Ето какво написа Орешарски:

„ЕК за пореден път ни спира пари по европейски фондове – този път по оперативната програма за образование. Сега, както и по времето на моя кабинет, фактът не се укрива, за разлика от няколкото случая през мандатите на Б.Борисов. Както сега, така и преди три години, плащанията се преустановяват временно за нарушения, извършени по време на мандата на Борисов.

Не е необичайна практика – перманентно се случва в някоя страна-членка, особено от новите. Въпросът е в друго – дали главният ментор в републиката, два пъти бившият премиер Б.Борисов, ще продължава да прави заклинания, че на някои ги спирали, а на него ги пускали… Нека сега да отговори как ги пускат, като ги спират…“

По-рано днес коментар направи и лидерът на БСП Корнелия Нинова. На специален брифинг тя заяви, че ГЕРБ, които са я нарекли „Госпожа Лъжа“ именно заради факта, че обяви, че ще бъдат спряни еврофондовете, сега дължат обяснение, но и обяснение.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране