30.11.2016 | 14:02
И от партията на Ковачки били готови да правят правителство
От БДЦ обявили, че могат да вземат третия мандат, според Найден Зеленогорски

И от партията на Ковачки били готови да поемат мандат за управление от президента. Това стана ясно от изявление на съпредседателя на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пред журналисти в парламента.

Той каза, че не трябва да се бърза и трябва да се изчака да се види кой ще получи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство от държавния глава, след като ГЕРБ и БСП върнат първите два. Освен Патриотичният фронт и от формацията на братовчедката на бизнесмена Христо Ковачки – д-р Красимира Ковачка, обявили пред държавния глава, че са готови да помогнат за съставяне на нов кабинет.

„Има още едни желаещи да реализират мандат. Доколкото знам, и БДЦ казаха, че биха били склонни, ако на тях им се възложи мандат, да се опитат да го реализират.(…) Доколкото знам, на консултациите при президента миналата седмица „Български демократичен център” казаха, че са „за” правителство””, заяви още Найден Зеленогорски.

Той каза, че в Реформаторския блок продължават да работят основно за предсрочни избори, които се очаква да бъдат в края на март или в началото на април. По думите на Зеленогорски е доста хазартно от днес за утре да се прави правителство. „За нас, ако има правителство, то трябва да продължи да действа с програмата, с която беше създадено сегашното действащо правителство в оставка с известни минимални корекции. Ако мисли някой, че бихме подкрепили известни харчове, и бихме поставили под съмнение финансовата стабилност на държавата, вероятно се лъже, защото Реформаторският блок е консервативна дясна политическа сила и ние сме за консервативен бюджет”, добави съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране