07.05.2017 | 18:46
И съпругата на Цветан Василев ще съди България в Страсбург
Ня#КОЙ е хвърлил око на къщата ми в Швейцария, пише Антоанета Василева

Антоанета Василева – съпруга на бившия мажоритарен собственик на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев, възнамерява да съди България в Страсбург.

След като днес стана известно, че Василева е издирвана с червена бюлетина от „Интерпол“, тя публикува в блога на съпруга си текст, публикуван на 20 април на английски език в друга платформа.

Василева пише, че както Цветан Василев, който през 2014 г. е завел дело срещу България в Страсбург заради потъпканите си граждански права, така и тя ще заведе иск „във връзка с бруталното погазване“ на нейните права. „Моят казус се състои в едно абсурдно обвинение, с което блюстителите на реда ще отбележат принос в историята на световната правна мисъл. „Вменено“ ми е пране на пари, тъй като съм купила къща в Швейцария през 2012 г. „с парични средства, придобити от Цветан Василев чрез тежко умишлено престъпление.“ Кога доказаха престъплението и как аз през 2012 г. съм знаела за това предикатно престъпление, остава загадка!“ пише Василева.

Тя твърди, че за покупката е използвала кредит от банка в Швейцария и средства на съпруга си, преведени й по банков път и след платени данъци. Къщата била обявена в данъчната й декларация за 2012 г. „Налага се впечатлението, че ня#КОЙ е хвърлил око на тази къща със същото настървение, с което се прицели във Виваком, НУРТС, Дунарит, Авионамс, Петрол, Техномаркет и много други апетитни активи“, пише Василева.

Тя изразява надежда, че европейските институции няма да останат пасивни наблюдатели и да си затварят очите пред корупцията в България.

3 коментара

  1. Кубо каза:

    Kak e възможно такова безочие? Цветан Василев и жена му докараха пирамидата КТБ до фалит и окрадоха парите на вложителите и вместо да лежиатв затвора тези измамници имат наглостта да съдят България!

  2. Волен каза:

    На какво основание? Баси, ама ние наистина не сме държава след като позволяваме престъпниците да се подиграват с нас и освен че са обрали стотици хиляди българи и още толкова платиха за кражбите им, те най нагло и безочливо да ни съдят. Явно го играят по стратегията, че нападението е най-добрата защита.

  3. Джокича каза:

    Пак някакви фантоми ще ни съдят, чакам и братя Галеви да го направят

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране