31.08.2020 | 11:32
Има куп кандидати за наследници на Данаил Кирилов, избухна Дончев
„Тази седмица ще има новини. Тя е натоварена с необходимостта да има новини“

Вицепремиерът Томислав Дончев даде знак, че внесената оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов ще бъде приета и вероятно гласувана от Народното събрание още тази седмица. „Ако той иска да си тръгне веднага, няма кой да го спре, това не е задължителна военна служба“, уточни Дончев и заяви изненадващо: Няма страшно, има куп кандидати за поста на Кирилов.

Иначе заместникът на премиера Бойко Борисов коментира, че отлагането на правителствената оставка било само във вреда на ГЕРБ, ако се позовавал на партийната логика. „Безкрайното разширяване на темата „промени в Конституцията“ ще направи процедурата фактически невъзможна“, обяви още той пред БНР.

„Като говорим за писане на Конституция, това не е писане на стих, индивидуална работа, авторска“, посочи той.

„Само смяна на караула не би отговорила в пълна степен на исканията на хората. Фигурите са важни. Десет пъти по-важни са правилата, по които се избират тези фигури. Със сигурност трябваше да има по-добре подготвен тест, предвид факта, че темата не е съвсем нова“, призна Томислав Дончев. „За ремонт на Конституцията слушам от съвсем крехка възраст, откакто е приета“, напомни той.

И заяви: „Тази седмица ще има новини. Тя е натоварена с необходимостта да има новини“.

Дончев декларира и че позицията на огромна част от структурите на ГЕРБ е, че нямало причина да се подава оставка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране