16.10.2015 | 8:40
Имигрант е убит на българо-турската граница
МВР: Рикошет от изтрел във въздуха

Незаконен имигрант е убит при инцидент на българо-турската граница. Главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че незаконно проникналият на българска територия е починал край Средец  след рикошет на куршум, изстрелян във въздуха от граничен полицай.

 „Снощи около 22.00 часа наш граничен патрул от трима служители в района на град Средец се е натъкнал на около 50 нарушители. Пристъпват действия към проверката им, срещат съпротива в следствие на което един от служителите използва оръжиев. Стреля във въздуха и по негови данни следва рикошет. Наранен е един от нарушителите, който в последствие почива в реанимацията“, обясни Костов, цитиран от ”Фокус”.

 Той посочи, че в района на местопроизшествието са задържани 54 незаконно проникнали в страната чужденци. „Първоначално те съобщават, че са с произход от Афганистан. Всички са мъже на видима възраст между 20 и 30 години в добра спортна форма“, допълни Костов.

Окръжната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство по случая. Постановено е извършване на балистична експертиза. Извършен е втори оглед на мястото, назначена е и съдебно-медицинска експертиза. В хода на разследването са иззети раница, която е била на гърба на починалия, два мобилни телефона и служебно огнестрелно оръжие, от което е липсвал един патрон.

 Граничният полицай, който е произвел изстрела, не е задържан. Заради инцидента около полунощ българско време премиерът Бойко Борисов е прекратил участието си на срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел и е излетял към България.

„Защитата на нашите външни граници е главният ни приоритет днес и разбира се, премиерът Борисов разбира, че сме готови да им помогнем“, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск след края на срещата.

1 коментар

  1. Bedna, bedna Balgaria каза:

    Безобразие. Стрелят по хора. И след 100000000 години тая държава няма дастане нормална.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране