25.05.2017 | 12:52
Институт „Бил Гейтс“ уреди още един свой кадър във властта
Петър Николов е поредният активист на тази уж неправителствена дружинка, който влиза в управлението

Правителството на Бойко Борисов се обогати с нов безценен кадър. В понеделник политологът Петър Николов стана зам.-министър на образованието. Той бе спряган за министър на културата, тогава името му предизвика доста чудене сред дейците на културата кой точно е този човек. Сега същите питанки се задават и от хората в образованието.

Николов обаче има едно безценно качество. Член е на т.нар. Институт за дясна политика. Организацията е „интелектуален гръб” на ГЕРБ, а и банка кадри. След Нено Димов (министър) и Тома Биков (депутат) Николов е поредният активист на тази уж неправителствена дружинка, който влиза в управлението. В нея се изявява и бившият шеф на „Напоителни системи” Георги Харизанов, известен като „Българският Бил Гейтс”.

37-годишният Николов има и други незаобиколими качества. Например е опитен политически. Бил е: експерт в отдела по стратегии на СДС, учредил и член на ръководството на ДСБ, член на ръководството на ДБГ (партията на Кунева), а на последните парламентарни избори се яви от две листи на „Обединените патриоти” (ОП). По време на предизборната кампания „Атака” го представяше като свой кандидат. Към момента не е ясно от коя точно партия на националистическата коалиция влиза в кабинета. Но за човек, който на тези невръстни години е направил такава впечатляваща биография, това няма значение.

Освен всичко това Николов бе парламентарен секретар на Министерски съвет в периода 2014 г. – 2017 г., тоест при второто правителство на ГЕРБ. Сам се титулува като консерватор, приятелите го наричат  „лице на модерния български консерватизъм”. Зет е на една от емблемите на българската десница – бившия шеф на парламента Йордан Соколов. Стипендиант е на фондация „Конрад Аденауер”, правил е политически кампании. С една дума – Николов е човек, който винаги е бил близо до властта, без да е широко известен. Сега вече влиза официално в нея.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране