21.04.2023 | 21:59
Интерпол издирва Къро с червена бюлетина
Бандитът е обвинен за убийството на бившия полицай Любомир Иванов

Бизнесменът Красимир Каменов-Къро е обявен за издирване с червена чрез бюлетина от Интерпол. Това е направено по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Каменов е обвиняем в подбудителството на бившия полицай Любомир Иванов. Той бе застрелян в столичния квартал „Лозенец“ миналата година. Прокуратурата твърди, че е открила двамата физически извършители на покушението.

Наскоро обаче Къро бе обвинен като подбудител. Това стана след като прокуратурата обяви, че в дома на друг обвиняем е открила флашки със записи на разговори, които разкривали „заговор“ за свалянето на главния прокурор Иван Гешев. Записите бяха намерени в дома на Дилиян Георгиев. В момента той е в ареста за наркотици, а в миналото бе обвиняем по дело за изнудване на Делян Пеевск и Ахмед Доган.

Към заговора бяха прикачени бившият банкер Цветан Василев, журналистът от BIRD Димитър Стоянов и още няколко души. Не е съобщавано по това дело да са повдигани обвинения. То е срещу организирана престъпна група за търговия с влияние.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране