05.08.2016 | 0:01
Истерикът Сокачев напуска bTV
Алекси изхвърчал заради конфликт с любовницата на Венелин Петков - Николета

Прочутият спортен коментатор Алекси Сокачев напуска bTV. Разводът е по сметка, тъй като нито на него му се оставало, нито в телевизията го искали повече. Известният с прозвището Моцито истерик бил в тежък конфликт с колежката си Николета Маданска, която е любовница на шефа на новините Венелин Петков. Русата фурия не понасяла кресливия Алекси и твърдяла, че е комичен и инфантилен. Сокачев пък се оплаквал, че парите му са малко.

От около година насам Николета коли и беси в спортната редакция на bTV. Тя имала пръст и в изгонването на Крум Савов, а след като той си тръгнал, взела на мушката истерика Алекси. Николета е с голямо влияние, тъй като топли леглото на началника на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ Венелин Петков. За раздялата със Сокачев има две версии. Според едната той сам подал молба за напускане. Други източници твърдят, че са го изритали с дата 1 август. „Алекси е поредната жертва на Николета. Кой знае още кой ще изхвръкне заради нея“, гадаят телевизионерите.

Алекси Сокачев е сред първите журналисти, започнали работа в телевизията. Той бе доведен през есента на 2000 г. от тогавашния шеф на спорта Красимир Минев. През 2009 г. напусна и отиде да коментира Шампионската лига в несъществуващата вече Про БГ. След като въпросният канал стана част от „bTV Медия Груп“ и бе преименуван на bTV Екшън, Сокачев отново се върна в малкото НДК, откъдето си тръгва отново.

Голямата си популярност коментаторът доби на 28 август 2014 г., когато крещя като луд при успеха на „Лудогорец“ над „Стяуа“ в реванша от квалификационния кръг на Шампионската лига. Тогава защитникът Козмин Моци се превърна във вратар и спаси две дузпи, а цяла България научи името на румънеца благодарение на пронизителните фалцетни крясъци на подивелия от кеф Алекси. Изблиците на журналиста обаче хич не се харесвали на Николета Маданска, която твърдяла, че отношението му е непрофесионално, и подшушнала на любовника си Венелин да вземе мерки. След като планът й проработил, Сокачев вече си търси нова работа. Говори се, че е получил оферта от бившия си шеф Краси Минев да коментира мачовете от испанското първенство по „ТВ плюс“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране