05.07.2023 | 18:50
Иван Гешев драпа за ЕНП
Имунитетът на „лицето Бойко Методиев Борисов“ бил пречката да го арестува

Консервативно- патриотичната партия, която създава 6ившият главен прокурор Иван Гешев, се цели и в европейското политическо поле. В експозето на Гешев, излъчвано в страница та му във фейсбук, имаше потвърждения на таззи теза.

На първо място Гешев обвини Борисов, че се превръща в бреме за ГЕРБ и е препятствие, което спъва европейското развитие на тази партия. Това означава, че вероятно Гешев се е договорил с ръководни кадри в ЕНП да заеме там мястото на ГЕРБ, тъй като Борисов е вече доста компрометиран, а европейските лидери биха се радвали да приютят в редиците си бивш прокурор с ореол на борец срещу корупцията.

Наред с това Гешев обилно разказа как е направил разкритията си в Страсбург за тукашните скандали, а още в самолета на път за там му е било съобщено, че вече не е главен прокурор. Фактът, че се обърнал към европейските институции, още веднъж потвърждава предположението в каква посока иска да се развива.

Партията на Гешев се е прицелила в патриотичния електорат и е много вероятно да дръпна от процентите на „Възраждане“. Но патриотизъм, който приема ценностите на Европейския съюз и не е против него, би бил реално по приемлив, смятат политолози.

С изявлението си Гешев потвърди, че той е в топли отношения с държавния глава и, че това сближаване едва ли е случайно. Той нито веднъж не разкритикува президента. Румен Радев беше единственият, когото бившият обвинител номер едно премълча. За разлика от острите критики към Борисов, Петков и Христо Иванов, към Радев отношението беше напълно неутрално.

Facebook изявата предизвика съмнение дали наистина е на живо. Дори Мартин Карбовски помоли, ако е на живо, да предадат на Гешев поздрави от него – нещо, което не се случи.

Партията „Справедливост за България“ показа и логото си, което има меч – доста подобен на изображението в герба на прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране