06.12.2023 | 14:31
Иван Портних замесен в чудовищна схема!
На името на Община Варна се водят 200 служебни автомобила. Едва около 25 от тях са налични и що-годе работещи

Чудовищна далавера беше разкрита в община Варна от новия кмет Благомир Коцев. Оказва се, че на името на кметството са се водили 200 (няма грешка, ДВЕСТА) служебни автомобила. Едва около 25 от тях са налични и що-годе работещи. Десетки просто липсват, като са давани за ползване на частни лица, вероятно приближени на бившата власт. Част от колите дори не се карат във Варна.

Съмненията са, че приближени до Портних са въртели схемата с прочута автокъща. Тепърва ще се изяснява колко пари са заминали незаконно покрай горива и поддръжка на чудовищно големия автопарк. Самият кмет Коцев изнесе покъртителни подробности:  „В общината имаме около 200 коли, някои от тях не съм виждал – дадени са за ползване на държавни структури, бивши министри и не знам още кой – аз просто трябваше да подпиша документите“, обяснил служителят.

Някои директори си имали „лични“ служебни коли и „лични“ служебни шофьори. „На списък ни се водят шофьори“, казал началникът, „но някои са на пенсионна възраст, а други изобщо не са във Варна – дадени са заедно с колите да разкарват хора от държавни органи извън Варна.“

Кметът на Варна установил още, че от 1 година колите на общината са оставени без ремонт и поддръжка, а масло и филтри се купуват чрез „авансите на домакините“. Това е престъпна безотговорност, заявява Коцев, който планира да спре използването на близо 180 коли от парка на Общината, докато не се убеди, че автомобилите са в изрядно техническо състояние.

Служебен транспорт ще се ползва само при наложителни случаи и при специален разрешителен режим, решен е Коцев. Той е сигурен, че директорите могат да идват и да напускат работното си място като всеки нормален гражданин на Варна – с личен или градски транспорт. Коцев така се придвижвал.

Привилегии и елити в Общината няма да има, закани се варненският кмет. Това време минало, по думите му. Коцев е изискал доклад и решение за оптимизиране на автомобилния парк. Каквото е негодно и не подлежи на разумен ремонт, ще се бракува.

И още мерки – докато Коцев не получи работещо и ефикасно решение, ключовете за служебните автомобили ще останат в кабинета му.

„Толкова по въпроса с избраните и прехвърлянето на отговорността! Имам и други истории за разказване. Скоро ще ги чуете“, увери Благомир Коцев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране