02.11.2023 | 10:43
Изборите фалшифицирани и окървавени! Цигани пребили член на СИК, след като гласували многократно
30 униформени служители имало в училището, в двора имало и бус на Жандармерията, но никой не се опитал да спре биячите

Член на секционна избирателна комисия във Виден е бил зверски пребит в помещението, където се гласува. Това се е случило в 72-а секция в квартал „Нов път” и никой не се е намесил, за да спре петимата биячи, гневът на които бил предизвикан от това, че потърпевшият ги попитал защо гласуват 30 пъти и дори ги е снимал как потъпкват изборния закон.

Казаха, че ще ме убият и че това не е последния побой, споделя Кольо Петров пред Нова телевизия.

По лицето му още се виждат белезите от побоя, от кадрите, които бяха показани в „Здравей, България“, се вижда как един човек може да гласува десетки пъти, ако има разрешението за това от останалите членове на СИК.

„Двама са гласуващите многократно. Стефан Стефанов по прякор Стефото, Сотир Замфиров вкараха над 30 бюлетини в урната и реших да ги снимам“, разказва потърпевшият.

„Питах ги защо гласуват по няколко пъти, а те ми казаха да не се бъркам в техните работи, да си седя мирен и да не защитавам българите. След това влязоха петима в секцията и ме пребиха от бой“, добавя той.

„Разбрали са се с другите членове от секцията. Имат си имена и ЕГН-та. Не им разбирам схемите“, казва пребитият член на СИК.

„Преди да ме набият казах на полицая Милчо, който беше в секцията, че тези се събират. Сотир, Стефан, Георги Борисов – Гогата и двамата синове на Сотир, като единият е кандидат за общински съветник“, добавя той.

„Полицаят каза, че няма страшно. Нищо нямало да се случи. Въпреки това ги оставиха група към 5-6 души, за да ме пребият“, разказва Петров.

Милен Илчев, който е бил кандидат за кмет миналата неделя, намекна, че побоят в изборната секция е станал с позволението на полицията. В двора на училището, в което се е гласувало, е бил паркиран бус на Жандармерията, а в сградата имало поне 30 униформени и още поне толкова цивилни служители на реда, но никой не се е опитал да спре фалшифицирането и окървавяването на изборите.

„Около 16 часа получихме сигнал от Кольо Петров за драстични нарушения. Той ми изпрати клипове на мобилния телефон“, разказва Илчев.

„Държах в секциите в махалата да са местни хора, защото те познават избирателите. Всички знаем, че в ромските махали се случват драстични престъпления по време на избори. Купуването на гласове, принудителното гласуване, контролираният вот, фалшифицирането на резултати е факт, за който всички знаем“, добавя той.

„Ето едно момче има смелостта да разкрие истината и изяде нечуван пердах и то не къде, а в пределите на самото изборно помещение – в изборната секция. Пред цялата комисия става това. Биячите са допуснати от полицаите“, подчерта бившият вече кандидат за кмет.

„Това не е ромска свада, а посегателство върху изборния процес“, коментира той.

„В нощта след побоя са задържани трима души, но след изтичане на 24-часовата мярка са били освободени. Това е група, която тероризира града от години наред. Те се смятат за недосегаеми“, добавя Илчев.

„Изпратих ви и един клип, на който се вижда как един от участниците влиза с оръжие в дискотека, стреля срещу дете. Записът е от охранителните камери преди година. Няма никаква реакция от полицията“, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране