16.05.2015 | 0:25
Издирвана от Интерпол българка намерена убита
Атанаска заминала за Германия да работи като бяла робиня

Обявената за издирване от Интерпол българка Атанаска Димитрова от пловдивското село Йоаким Груево най-вероятно е станала жертва на трафик на хора. Момичето било намерено мъртво край германския град, където работело, стана ясно вчера.

Тялото й било напълно разложено и се наложило властите да направят ДНК анализ. Резултатите станали ясни преди дни и от тях станало ясно, че откритото тяло на жена е на изчезналата пловдивчанка. Атанаска последно се чула с майка си през лятото на 2013 година. Момичето не казало на жената какво работи в Германия.

Набързо успокоило майка си, че си е намерило работа и че в най-скоро време планира да си купи билет и да се върне обратно в село Йоаким Груево. Това така и не се случило. Германските власти подозират, че малко след този телефонен разговор Атанаска е била убита. Предполага се, че момичето е станало жертва на канал за бели робини и е откарано в Германия, където е било принудено да проституира.

Тази информация все още не е потвърдена от германските власти, тъй като по случая тече активно разследване. Атанаска е дете на разделени родители. Отраснала е в беднотия. Майка й и в момента живее в село Йоаким Груево и е безработна. Преди да замине за Германия, Атанаска е помагала на майка си по нивите на хората. Селскостопански производители ги наемали за ден, за да копаят или берат ягоди, домати и череши.

Но тъй като от това не се изкарвали пари, Атанаска решила да си намери работа в чужбина. Така се озовала в Германия, където по-късно намерила смъртта си. Безработната майка на Атанаска няма пари да плати тялото на мъртвата й дъщеря да бъде докарано от Германия, се оплакаха хора от селото.Това не е първият случай на изчезнали българки в Германия.

През 2013 година Интерпол издирваше още две нашенки – Радостина Генова, която е била видяна за последен път през март 2013 година, и Надя Ангелова, чиито следи се губят от юни. Предполага се, че и двете също са станали жертва на канал за проституткиНадя Ангелова е на 29 години, с кафяви очи, с черна коса, от Казанлък. За последно се е чула с родителите си и доста била притеснена. Малко след това те опитали да се свържат с нея на мобилния телефон, но той бил изключен. Надя е работела като сервитьорка в Германия.

Радостина е на 25 години, висока 166 см., с кафяви очи, с тъмноруса коса. Тя е от Варна, живяла е и в Аксаково. Също като Надя и тя заминала за Германия, където трябвало да работи като сервитьорка в нощен бар. Близките й се свързали с нея на 1 март 2013-а и оттогава нито колежките, нито друга нейна сънародничка, с която Радостина заминала, знаели къде е.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране