29.12.2016 | 22:06
Изхвърлиха Миленко от македонската тв Канал 5
Той пък се оплака от постоянен натиск и цензура

Водещият Миленко Неделковски, който поруга паметната плоча при Каймакчалан, остана без телевизионен ефир.

Македонската телевизия Канал 5 повече няма да излъчва „Миленко Неделковски Late Night Show“. 10 години продължи съвместната работа на водещия с Канал 5 – късното му шоу се излъчваше всеки петък от 2006 г. насам.Преди дни обаче Неделковски сам обяви, че едностранно е прекратил договора си с телевизията – заради „постоянен натиск и цензура“.

През последните две години поредица от предавания ми бяха забранени. Не съществува журналист в историята на македонската журналистика от 1945 г. насам, който да е бил толкова много забраняван, колкото съм аз, твърди Неделковски.

Той се оплака, че ръководството на Канал 5 умишлено тика предаването му в „порно пояс“ – често в 1 или 2 часа след полунощ, за да намали популярността на шоуто.

В противоречивото си предаване Миленко Неделковски често лансираше комични тези и теории на конспирацията – че Елвис Пресли е жив; че американците никога не са кацали на Луната; че Земята е плоска, а всички снимки на нашата планета от космоса (руски, американски, китайски, японски, всички) са фалшификация, защото заблуждават, че Земята е кръгла. Нееднократно „Миленко Неделковски Late Night Show“ е санкционирано от македонския медиен регулатор заради реч на омразата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране