15.06.2015 | 0:03
Измъчена победа за волейболистите ни в Баку
Първият ни тим падна от Канада за Световната лига

Мъжките волейболни отбори на България записаха победа и загуба във вчерашния ден в турнирите от Европейските олимпийски игри и Световната лига.

Вторият ни тим, воден от Николай Желязков, стартира с успех в Баку, но трябваше да играе цели 5 гейма срещу непретенциозния отбор на Белгия – 3:2 (16, -23, 20, -23, 11). Най-резултатен за нашите бе синът на селекционера – диагоналът Жани Желязков, който завърши с 27 т., от които  3 аса и 1 блок. Николай Николов добави 20 т., а с 14 завърши Розалин Пенчев. За белгийците най-резултатен беше Йолан Кокс с 21 т.

В следващия си мач в Баку България играе с Италия, която вчера отстъпи на Словакия с 1:3. Двубоят е във вторник от 18:00 ч. българско време. В нашата група „В” са и отборите на Германия и Русия, които се срещат днес. За разлика от мъжете, женският ни тим в Баку също игра 5 гейма, но отстъпи пред Германия с 2:3 (-22, 24, 10, -26, -10). Днес нашите играят с Русия, която загуби първия си мач от Холандия с 1:3. В другата среща от нашата група „В” Сърбия победи Хърватия с 3:0.

В същото време в далечното градче Съмърсайд първият ни тим при мъжете, воден от Пламен Константинов отстъпи във втория си мач при гостуването на Канада от втора дивизия на Световната лига с 1:3 (-18, -19, 21, -20). Така домакините взеха реванш за поражението с 2:3 в първата среща, която се игра в събота.

“Този мач бе различен от първия. И двата отбора изпробвахме някои различни състезатели. Не съм доволен от нашата игра. Исках да видя малко по-различни неща на полето и повече страст. Играхме така сякаш не ни интересува този мач и това е нещото, което не ми хареса. Ще трябва да си
поговорим сериозно за това”, заяви след двубоя селекционерът на България Пламен Константинов.

Топреализатор в двубоя стана Мирослав Градинаров, който реализира 18 точки. За домакините се отличиха Джон Перин със 17 т. и Стивън Маршъл с 12. Със спечелените три точки Канада увеличи аванса си на върха в група “С” като заема първото място с 18 т. България е на второ място, но на цели 8 т. за нея.

В следващите двубои на 21 и 22 юни българите гостуват на Аржентина, която победи Куба с 3:0 във втория мач и се доближи на точка от второто място в класирането.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране