24.12.2015 | 9:37
Измамата с Местан тръгва от Туитър
Лидерът на ДПС се снимал с посланика на Турция Сюлейман Гьокче, медиите на #КОЙ го изпратиха да се „крие“ в амбасадата

Медийната измама „Лютви Местан се скри в турското посолство“, която упорито се лансира от медиите, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски, е тръгнала от туитър. Проверка показа, че вчера, 22 декември, посланикът на Турция Сюлейман Гьокче е дал своя подарък за рождения ден на все още официалния лидер на ДПС Лютви Местан на среща в посолството. Жестът идва два дни преди личния празник на Местан, който утре – на 24 декември, става на 55 години.

„Извиках Местан, за да му дам подаръка за рождения ден“, пише дипломатът, който по-късно, в 8,40 часа, качил фотоса в профила си в туитър.  Именно заради празниците посланикът се е срещнал предварително с Лютви Местан, за да поднесе в аванс своя подарък на председателя на ДПС.

Снимката обаче даде енергия на медиите до Делян Пеевски да започнат масиран удар по Местан. Заваляха заглавия като „Извънредно в ПИК: Лютви Местан подал оставка?“, „ШОК В ДЪРЖАВАТА! Лютви Местан се скри с жена си в турското посолство! Турция иска да обезглави Доган!“, отново в сайта на Недялко Недялков. Информацията“ се появи и в „Блиц“, който от месеци действа координирано с ПИК, като двете медии копират текстовете си, най-често без да се цитират една друга. Този текст също изчезна впоследствие. „Стандарт“ не остана по-назад и нададе вой – „Лютви Местан без охрана, не излиза от турското посолство“ (което „Дневник“ опроверга, НСО не е сваляло охраната на Местан) и продължението: „Подготвят извеждането на Местан от България с турски дипломатически автомобил“. Пригласаше и миниатюрно сайтче от Кърджали, често обвинявано в кражба на новини.

Явно „новината“ е някакъв намек, че конфликтът с Доган е толкова сериозен, че Местан е почувствал заплаха за живота си и се е „скрил“ в чуждата амбасада?! Всичко това се оказа грандиозна партенка, която обаче мина границите на всякаква медийна нехигиеничност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране