12.07.2015 | 23:01
Изпотрошиха магазин на депесар в Стражица
Според ДПС става дума за "политическа поръчка"

Изпотрошен е инвентарът на магазин за алкохол и цигари на общинския председател на ДПС в Стражица Атанас Дончев. Обектът е в центъра на града, работи и като кафене с маси и пейки. Вандалският акт е извършен призори, осведомяват от местната полиция. Строшени са и прозорци. Целта не е обир, защото не липсва стока, а има скъпи маркови питиета.

От областното ръководство на ДПС във Велико Търново остро осъдиха посегателството срещу собствеността на местния партиен лидер. „Това е политическа поръчка от нашите опоненти с цел сплашване, защото в Стражица ще играем много силно на местните избори. В крайни преговори сме с 4-5 партии, с които ще направим коалиция за общински кмет, и те се чувстват застрашени. Няма да влезем в тази игра и призоваваме за толерантна битка, в която да спечели най-добрият“, смята областният лидер Гюнай Далоолу.

Полицията и от частна охранителна фирма, с която предприемачът има договор, разследват случая. В магазина обаче няма сигнално-охранителна техника и камери, които да са заснели вандалите. Разчитало се е на обходи от патрул.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране