09.04.2017 | 0:01
Изтриха статия от “Дейли Мейл”, която още преди 4 г. твърди,че САЩ планират химическа атака в Сирия
Тя е повод за усилване действията на международната военна коалиция

Напрежението между Русия и САЩ след ударите в Сирия става още по-голямо. РИА Новости излезе с информация, че е изтрита статия от британския “Дейли Мейл”, в която се твърди,че САЩ планират химическа атака в Сирия, за която после да обвинят Башар Асад. Странното е,че изтритата статия е била публикувана на 29 януари 2013 година.

Според автора на статията Луиз Бойл планът е бил химическата атака да послужи на САЩ като повод за усилване действията на международната военна коалиция в Сирия.

“Виделите бял свят електронни писма твърдят,че Белия дом дава мило и драго за осъществяване на химическа атака в Сирия, за която след това да обвини режима на Башар Асад. И да засили военните действия на коалицията в разкъсваната от война и глад Сирия.

В публикувания материал е поместена и кореспонденция между двама високопоставени бизнесмени от базираната в Лондон компания “Бритам Дефенс”. Те коментират помежду си,че “одобрена от Вашингтон схема” предполага,че Катар ще финансира използването на химическо оръжие над невинни хора в Сирия.

Малайзийски хакер дал на “Дейли мейл” информацията за химическа атака, като разбил незащитения сървър на “Бритам дефенс” и получил достъп до разменените писма на бизнесмените.

РИА Новости е изпратила и официално запитване до “Дейли Мейл” кой и защо е свалил въпросната статия, публикувана преди 4 години. Все още няма отговор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране