24.12.2015 | 11:04
Лютви Местан с извънредно изявление в Кърджали
Той няма да присъства на заседанието на Централния съвет на ДПС в столицата

Лютви Местан е в Кърджали и дава извънредна пресконференция, предаде кореспондентът на bTV. Той няма да присъства на заседанието на Централния съвет на ДПС в столицата, а ще направи изявление в Областния съвет на партията в Кърджали.

До късно снощи Местан е бил в резиденцията на турския посланик в София.  В 9.00 часа някои от членовете на Областния съвет на ДПС били привикани на сбирка. С него са двама народни представители – Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов, както и кметовете на Джебел и Ардино – Бахри Юмер и Ресми Мурад. Междувременно кметовете от региона и народните представители Мустафа Ахмед и Ердинч Хайрулла отпътуваха за София.

Същевременно днес стана ясно, че членовете на ДПС се събират на извънредно заседание в столицата, на което ще решават дали лидерът Лютви Местан ще остане на мястото си или ще бъде сменен.

До напрежението в партията се стигна, след като преди два дни почетният председател Ахмед Доган отправи остри критики към ръководството.

Вече е потвърдено, че среща ще има в 13.00 часа, но мястото все още не е известно. Според устава подобно събрание може да бъде насрочено от председателя или по искане на 1/3 от членовете на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране