02.02.2021 | 19:48
Йончева пита: Защо Нинова не подкрепя Радев?
Да не подкрепиш най-одобрявания български президент, може да означава само едно - договорките с Бойко Борисов са в ход

В понеделник президентът Румен Радев обяви намерението си да се кандидатира за втори мандат. Втори ден председателят на БСП Корнелия Нинова оставя този ход без коментар”.

Този упрек към лидера на социалистите отправя от своята страница във Фейсбук евродепутатът Елена Йончева. Ето какво още пише тя: 

Президентът Румен Радев се ползва с огромно одобрение и подкрепа в българското общество. На изборите през 2016 г. получи повече от два милиона гласа – почти толкова, колкото взеха заедно #БСП и #ГЕРБ само няколко месеца по-късно на парламентарния вот. И тогава, и сега Румен Радев продължава да бъде обединител на нацията.

Президентът не предаде ценностите и каузите, зад които застана. Едно от доказателствата за това е, че се ползва с подкрепата и на привържениците на БСП.

Той се превърна в лидер на борбата срещу корумпираното и упадъчно статукво. Румен Радев застана зад българите, въстанали срещу авторитарното управление на Бойко Борисов. Той е най-ярката опозиция на похищението на нашата демокрация. Силен водач, който заслужава уважение, лоялност и подкрепа от тези, които са искрени в стремежа си да премахнат възможността държавата да се управлява от задкулисието. Мълчанието на председателя на БСП е тревожно.

Да не подкрепиш най-одобрявания български президент, може да означава само едно – договорките с Бойко Борисов са в ход. Това е път, който води и до заличаването на най-голямата лява партия в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране