02.11.2015 | 2:08
Кабаиванов печели трети мандат срещу обвиняемия ген. Шивиков
И двамата кандидати на балотажа са клиенти на прокуратурата

Досегашният кмет на Карлово Емил Кабаиванов, издигнат от РБ и ВМРО, печели трети кметски мандат срещу конкурента си ген. Димитър Шивиков, издигнат от инициативен комитет. И двамата кандидати на балотажа са клиенти на прокуратурата. Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Шивиков е обвинен за злоупотреба със служебно положение, а спечелият изборите Кабаиванов е с две повдигнати обвинения за умишлена безстопанственост.

След като бяха издигнати кандидатурите им за кандидат-кметове, те започнаха да се ползват с имунитет срещу наказателно преследване, който сега отпада.

„Мога да кажа, че победата е наша“, декларира Кабаиванов, който е член на ръководството на СДС и бивш негов председател, в неделя вечерта.

„Разликата ще бъде някъде около 3000 гласа, така вървят нещата. Точните данни не са готови, но от протоколите, които ние имаме, разликата е доста голяма и е нестопяема и мога да кажа, че победата е наша. Това не е случайно – ние водехме една разумна, честна кампания, без пари – скромничка, но с много срещи с хората”, заяви Кабаиванов пред БНР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране