30.04.2019 | 11:52
Кабинетът отпуска милиони за 24 май
УНСС си получава поисканите 7,5 млн., 2 млн. за Библиотеката и 20 млн. за училищни автобуси

В навечерието на 24 май правителството развърза бюджетната кесия и отпусна близо 30 млн. за просветни институции. Поисканите и обещаните 7,5 млн. лв. ще си вземе УНСС – за довършването на новия учебен корпус.

2 млн. лв. кабинетът превежда на министър Боил Банов – за ремонта на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”, съобщи премиерът в началото на правителството заседание.

“Падат камъни, парчета, не е ремонтирана сигурно, откакто е построена”, аргументира предложението пред министрите си премиерът. “Затова 2 млн. – идва 24 май. Така че да действат”, каза той.

“За УНСС миналата седмица изговорихме всичко, нашият ангажимент 7,5 млн. днес го гласуваме, надявам се да ни подкрепите”, обърна се той към министрите. В същото време при посещението във ВУЗ-а миналата седмица финансовият министър Влади Горанов, който придружаваше премиера, скастри ръководството на УНСС, че обучават финансисти, а не могат да си направят като икономисти сметката.

Борисов анонсира и за още 20 млн. лв., които ще бъдат отпуснати предпразнично за деня на просветата – за нови училищни автобуси. Гласуването на тези средства обаче ще бъде на следващото правителствено заседание .

Премиерът съобщи още, че социалното министерство с Бисер Петков начело е направило всичко необходимо за кандидатурата на България за седалище на Европейския орган по труда. “С днешното решение отправяме нашата кандидатура официално”, обяви Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране