25.03.2022 | 10:36
Кабинетът “Петков” пада до края на годината
Ако правителството не се справи с Иван Гешев, той ще се справи с правителството, коментира Антон Кутев

Говорителят на служебните кабинети на Стефан Янев – Антон Кутев прогнозира пред Нова телевизия, че високите цени на храните, тока и газа ще свалят правителството на Кирил Петков до края на годината.

Правителството започва да губи доверие, защото обществото иска промяна, а тя не се случва. Имам куп забележки как върви промяната. Какво стана с реформата в здравеопазването, например?“, попита той. Според него причината за разногласията в правителството е заради тежко неспазване на обещаното.

“Ако правителството не се справи с Иван Гешев, той ще се справи с правителството. И вървим с пълна сила към втория вариант. Виждам, че сегашният главен прокурор има голямо желание и полага всички усилия да се справи с правителството. Нищо чудно да успее”, каза Антон Кутев. По думите му корупцията не се бори през фейсбук, а през институциите.

„Правителството има желание, но въпросът е има ли възможност. Не съм убеден, че в рамките на тази коалиция може да се направи съдебна реформа. Не знам дали има саботаж, но резултатът е, че не се случва нищо“, заяви Кутев. И се аргументира като даде пример, че единственото, което е влязло на първо четене в парламента, е за спецпрокуратурата.

Относно ареста на Бойко Борисов Антон Кутев заяви, че по този начин не може да се арестува бивш министър-председател. „Но не може да излезе свидетел и да кажа, че е давал милиони, а прокуратурата да не направи нищо. Това, което се опитват да направят Бойко Рашков и Кирил Петков, е да заобиколят прокуратурата, което е абсолютно невъзможно. Затова всички изглежда толкова абсурдно и нелепо“, заяви той.

Според него Лаура Кьовеши няма правомощия да разследва. „За мен е важно какво ще направи тя, но смятам, че ще има проблеми в ЕНП“, добави той. Относно отстраняването на Стефан Янев Кутев заяви, че явно между Петков и бившия министър на отбраната е имало някакви лични взаимоотношение, които той не може да коментира.

“Ако се съсредоточим в това да спрем Путин, ние сме в грешна посока. Начинът, по който постъпва Путин е същият, по който българските войници стояха в Афганистан. Войните продължават. Как може да обвиняваме Путин, че той спазва правилата на съвременната система, т.е. правото на силата? Прилагането на сила е част от европейския начин на мислене. Ние предизвикваме войни”, коментира бившият депутат от  БСП.

Според него ембаргото и санкциите нарушават диалога в Европа. По думите му проблемът не е, че “Путин е някакъв зъл човек, който е овладял Кремъл”, а в политиките на Запада.

Той беше категоричен, че Русия е част от съвременната европейска цивилизация. Кутев смата, че България не може да се откаже от доставките на руски газ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране