14.09.2015 | 0:02
Кадиев отиде в САЩ, но пак виси във “Фейсбук”
Кандидат-кметът припомни на критиците си в БСП как послушно са избрали Пеевски

Георги Кадиев е заминал за САЩ, за да помогне на дъщеря си, която започва следването си във Филаделфия. Това не му попречи обаче да отговори поред на всички критики, които бяха отправени по негов адрес в последните дни.

“Вече не съм партиен член и нямам намерение да ставам“, пише в личния си фейсбук профил Георги Кадиев, който бе издигнат за кандидат-кмет от партиите АБВ и „Български социалдемократи“. “Оставям настрана коментарите на Миков и другите колеги от БСП. Щях да ги разбера и приема, ако със същата страст громяха и предложилите ни Пеевски, а не гласуваха послушно. Щях да ги разбера, ако се бореха за преференции, а не тичаха при лидера да се уреждат водачи на листи тук и там. Щях да ги разбера, ако бяха изключили онези със заменките по морето, а те още са там, и т.н., и т.н. (вероятно има предвид издигането на Петко Арнаудов за кмет на Царево от БСП – б.р.) Сега мисля, че просто си търсят оправдание.”

Георги Кадиев прилежно отговаря на публично отправените критики към него и от среди извън БСП. На Николай Бареков:  “Според Бареков съм бил “подлога на ГЕРБ”. Никога не съм го разбирал, този път си го обяснявам само с кандидатурата на “жената до него”. Ако Фандъкова и администрацията й имат кошмар, той вероятно прилича на мен. Просто питайте в Столична община.”

На Мария Капон: “Според Капон, “като имаш за съпругата ти договор за износ на ток с АЕЦ „Козлодуй“ и за пренос с НЕК… така е, каквото ти кажат, това ще правиш.“

Съпругата ми се явява на търгове и кога печели, кога губи. Шеф на АЕЦ е кадър на ГЕРБ, на НЕК – на Патриотичния фронт. Най-голямата далавера през последните 2-3 години стана по време на служебното правителство на Близнашки, когато НЕК продаде половината си годишна енергия на 5-6 фирми без търг, “по запитване”. Познайте дали жена ми е там. Загуба за НЕК от занижените цени от порядъка на 30 (милиона – б.р.) Прокуратурата го гледа, но нещата замряха и договорите си вървят. Капон не е длъжна да знае това, но е длъжна да не говори каквото й щукне. Тя има ли кандидат за кмет и заради него ли вдига врява или просто си приказва?“

Георги Кадиев пише още, че хоризонтът му е 25 октомври, не мисли за никакви нови партии, проекти и т.н.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране