25.07.2015 | 0:02
Кафето с Лютви Местан разби „Протестна мрежа“
Сирма Мишева и Манол Глишев напускат организацията, депесарят бил като Хитлер

„Протестна мрежа“ взе да оредява, след като някои от знаковите лица седнаха на кафе с лидера на ДПС Лютви Местан край парламента в четвъртък.

Сирма Мишева обяви, че напуска организацията, и написа в социалната мрежа: „Никой ли нема да пие по едно кафе с Ислямска Държава днеска? Мерси!“

Манол Глишев, който беше водач на радикалното крило на протестиращите, се отрече от вече бившите си съмишленици. На „Правосъдие за всеки“ той написа, че повече не може да им бъде полезен. „Не съм юрист, а и изпитвам искрен ужас от каквито и да е форми на общуване с чудовища като Местан. Искрено ви желая успех, но много се боя, че мафията отново успява да ни излъже и да подмени необходимите реформи с вариант, безвреден за нея“, заявява той.

В писмото си до протестърите отново споменава ужаса си от срещата с Местан. На призива за нов протест пред МС, на който кани и двете организации, той заявява, че ще каже неприятни неща, включително за Реформаторския блок, който някога подкрепял, а сега презирал. Откривам, че е по-приятно човек да бъде маргинал, а не част от събития, които не одобрява, философства Глишев.

Да пиеш кафе с Местан е като да се прегърнеш с Хитлер, пише друг разочарован протестър – Петко Ковачев. Жана Иванова се възмущава от променената позиция на Мрежата. „Когато преди 2 г. Орешарски отправи официална покана към протестиращите за среща в МС, това беше недопустимо и щеше да легитимира вредното му правителство. Днес, 2 г. след белия автобус, когато Местан седи на една маса със същите хора, отказали на предишния премиер, това е в реда на нещата…  Но нееее, нещата са съвсем различни и не е никакъв проблем да обсъждаш на неофициална, дори и случайна, среща ситуацията в държавата с този, срещу когото най-много си скачал“, огорчена е тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране