07.04.2024 | 11:55
Как точно Главчев ще ревизира собственото си управление?!
Шефът на Сметната палата два пъти отказал на президента премиерския пост, преди да приеме

Юридическото шоу, което спретнаха политиците с поправките на Конституцията, направени наново преди броени дни, за да може Димитър Главчев да стане служебен премиер, ще бледнее пред това, което очаква самият него, когато свърши мандата му, установи проверка на „Уикенд”. Напусне ли поста служебен премиер и се върне в Сметната палата като одитор №1 на държавата, Главчев ще е принуден да ревизира и проверява собственото си управление и да преглежда сметките на министрите си, което само по себе си е абсурд.

Гаврата с Конституцията, която спретнаха Христо Иванов и компания, продължава с пълна сила, тъй като никъде няма яснота какво ще се случи, ако новият служебен премиер отиде в петък при президента Румен Радев с празна папка или всички поканени в правителството му просто му откажат. Няма яснота дали Радев ще продължи да връща Главчев, докато не си попълни списъка с министри или ще е принуден да кани отново някой от другите кандидати, предвидени да са служебни премиери.

Димитър Главчев е бил първият избор за премиер за Радев, тъй като двамата са в повече от добри отношения, ала шефът на Сметната палата два пъти е отказал да поеме поста. В момента именно той е в най-лошата позиция в държавата, тъй като всички партии обявиха, че е откровено лице на ГЕРБ и ще се наложи да търси много внимателно кои министри да номинира, а е между чука и наковалнята в лицето на ГЕРБ и държавният глава. От „Продължаваме Промяната” настояли Андрей Гюров да е избор на президента, тъй като тяхна креатура, но самият Гюров нито е искал поста, нито пък е бил канен, въпреки твърденията на Кирил Петков, разказаха още от „Дондуков” 2.

1 коментар

  1. Кирил каза:

    Да го дуат „харвардските“ ке.леши!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране