17.06.2022 | 23:02
Калейн води на Европейското в Израел
Марияна Памукова събра сбор от 103.600 точки от четирите си изигравания

Българската състезателка Боряна Калейн поведе във временното класиране на квалификациите за многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Тел Авив, Израел, съобщи БНТ.

Предстоят да се изиграят последните два потока от надпреварата за деня при жените, но трудно биха могли да настъпят генерални промени в челните места.

Състезателката на Марияна Памукова събра сбор от 103.600 точки от четирите си изигравания, което почти сигурно означава, че намира място и на четирите финала на отделните уреди в неделя. Тя допусна неточност единствено в съчетанието с лента.

Четири финала се очаква да изиграе и Стилияна Николова в неделя. Тя също се представи на много високо ниво в днешния ден. 16-годишната гимнастичка заема временно трето място в квалификациите за многобоя със сбор от 101.250 точки.

Двете българки са разделени само от представителката на Италия София Рафаели, която има сбор от 103.550 точки.

За многобоя се класират най-добрите 24, разделени в два потока по 12. Българките ще бъдат в по-силния поток, който ще играе утре от 13.40 часа.

В отборната надпревара при жените България е лидер във временното подреждане, като към оценките на Боряна Калейн и Стилияна Николова ще се добавят и тези от многобоя при ансамблите. Те стартират участието си утре, а БНТ 3 ще излъчи и тяхното представяне.

Боряна Калейн днес получи оценка от 31.200 на лента, а на бухалки – 34.000 точки. Стилияна Николова беше оценена с 32.950 точки на лента и 33.100 на бухалки.

България води в отборното с 269.00 точки пред тима на Италия, който има 255.950 точки. На третата позиция засега е Германия с 247.850 точки.

Състезанието тепърва продължава, а през уикенда БНТ 3 ще ви направи съпричастни на най-интересната част от състезанията в Израел.

Школите на Русия и Беларус нямат представители на шампионата в Тел Авив заради санкциите, свързани с военната инвазия в Украйна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране