08.04.2024 | 20:18
Калин Стоянов е бил чест гост на задържания в митническия скандал
Бил ли е Никола Николов - Паскал агент на секретните служби

Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев трябва да пита номинирания за служебен вътрешен министър Калин Стоянов в какви отношения се намира с обвинения по делото за контрабандния скандал Стефан Димитров. Това каза пред “Сега” депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на вътрешните рабори Бойко Рашков и допълни: “Семейни ли са тези отношения? Бил ли е (Калин Стоянов – бел.ред.) в качеството си на министър на вътрешните работи и на директор на ГДБОП многократно на гости в дома на Стефан Димитров в София? Моята информация е категорична – бил е и то не веднъж”.

Рашков подчерта, че не знае откъде тръгва познанството на Стоянов и Стефан Димитров, както и дали министърът е знаел за дейността на Димитров, за която сега прокуратурата го обвинява заедно с баща му Марин Димитров, шефката на митниците Петя Банкова, както и соченият за контрабанден бос Никола Николов – Паскал.

“Трябва да бъдат разпитани и жените, с които живеят Димитрови. Ако не им стигнат свидетелите, мога да ги насоча към лица, които ще осветят този въпрос безпогрешно”, каза бившият министър.

По думите му в кабинета с премиер Николай Денков името на Калин Стоянов за вътрешен министър е било подадено от Бойко Борисов, а той негласно е бил кандидатура на ДПС. Той е убеден, че скандалът с митниците е избухнал сега заради предстоящите избори и се използва за предизборна пропаганда.

Депутатът от ПП посочи, че познава Марин Димитров от времето, когато е бил вътрешен министър.”Както много други граждани, той поиска среща с мен и ми разказа изключително впечатляващи неща във връзка с министър от кабинета на Борисов. Подчерта, че основен свидетел е бил заплашван от министър-председателя”, обясни той.

Рашков няма информация Димитров да се занимава с контрабанда. Общите им снимки, които се разпространяват, са от празненство за рождения му ден. Рашков е категоричен, че Димитров не е ходатайствал за никого пред него. “Няма абсолютно никакво съмнение, че зад това стоят ГЕРБ и ДПС. Те водят битка срещу политическия опонент ПП-ДБ”, смята Рашков.

Според него основните цели на атаката са той самият, както и съпредседателят на ПП Асен Василев. “Аз съм повече от 100 процента убеден, че българските граждани няма да получат честни избори”, каза Рашков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране