12.03.2024 | 13:03
Калин Стоянов и Нотариуса са общували след визита на Ивайла Бакалова при Бойко Рашков?
Трафични данни: Засечените разговори са с еднакво начало и времетраене

Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в средата на октомври 2021 г. На срещата присъства и тогавашния шеф на ГДБОП Калин Стоянов. Последният сега е вътрешен министър. Минути след края на срещата в сградата на МВР е засечен разговор по мобилно приложение от телефона на Калин Стоянов. Началото на разговора на Стоянов и неговото времетраене съвпадат изцяло с разговор по същото мобилно приложение проведен от Мартин Божанов – Нотариуса, твърди Bird.bg.

Трафичните данни за разговора на Калин Стоянов са придобити в рамките на досъдебното производство, което се води срещу него за оказан натиск над прокурорите по делото Хемусгейт. Данните за разговора на Нотариуса са придобити след неговото убийство, твърдят източници на медията.

Още веднъж: двамата провеждат разговор по едно и също приложение, започващ в едно и също време и с еднаква продължителност. Няма данни с кого са говорили Стоянов и Божанов, но вероятността те да са провели два отделни разговора с трети лица, а не помежду си, клони към нулата.

Бойко Рашков в поредица интервюта съобщи, че информация за разговорите му с Ивайла Бакалова, Николай Стайков и бившата съпруга на Нотариуса – Адриана, в които е обсъждана дейността на Мартин Божанов, е изтичала извън ограничения кръг лица, които са присъствали на срещите. Той изрично спомена присъствието на един от разговорите на Калин Стоянов.

„Още вечерта се бяха обадили на бившата съпруга на Божанов, за да ѝ кажат да си затваря устата. Предполагам, че е изтекла информацията от кабинета, където се провеждаха тези изслушвания. Там, когато бяха дошли Ивайла Бакалова и Стайков от АКФ, присъстваше и директорът на ГДБОП, който сега е министър на вътрешните работи (бел. ред. Калин Стоянов),“

След тези изявления на Рашков, Калин Стоянов отрече да има теч на информация от ГДБОП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране