28.08.2022 | 18:15
Камен Костадинов починал пред очите на семейството си
Инфаркт покоси политика от ДПС по време на почивка във Варна

Дългогодишният член на Централното оперативно бюро на ДПС Камен Костадинов, който почина внезапно днес по обяд във Варна, е бил покосен от масивен инфаркт пред очите на съпругата си Венета и децата си.

Въпреки усилията на близките му и спешно пристигналия екип на „Бърза помощ“, Камен Костадинов не е могъл да бъде спасен. Според непотвърдена официално информация, знаковият политик от ДПС е претърпял само преди година и половина микроинфаркт, поради което е със стент на сърцето. Костадинов е бил на семейна ваканция във Варна, за да събира сили за предстоящата предизборна кампания. Той беше определен за водач на листата на ДПС във Велико Търново.

Внезапната смърт на Камен Костадинов хвърли в траур ДПС. Очаква се на погребението му да се стекат стотици активисти на партията от цялата страна начело с пометния председател на партията Ахмед Доган. Камен Костадинов минаваше за един от най-доверените съратници на Доган.

Роден е на 26 септември 1970 г. в Шумен и завършил Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Костадинов влезе в политиката през 1997 г. като депутат от коалицията „Обединение за национално спасение“ (ОНС), в което влизаше и ДПС.

Впоследствие Камен Костадинов, заедно с Христо Бисеров и Йордан Цонев, премина към ДПС.

Камен Костадинов беше депутат от ДПС последователно в 40-ото, 41-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание. Той беше ключова фигура и в управата на Българския футболен съюз и е част от Изпълкома на БФС. В периода 1999-2001 г. той беше президент и на футболния клуб „Шумен“, който под негово ръководство играеше успешно в „А“ група. Костадинов развиваше успешен бизнес с дезифектанти през последните години във Велико Търново.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране