07.08.2016 | 17:18
Кампанията на БСП за издигане на кандидат за президент прилича на търсенето на поредния Покемон
Сегашното Изпълнително бюро БСП за „чеп за зеле не става“
Боян Чуков

Кампанията на БСП за издигане на кандидат за президент все повече започна да прилича на търсене на поредния Покемон. Чуха се приказки за това кой колко пъти е бил издиган от редовите социалисти. С една дума…който е най-много пъти издиган, е най-желаният от социалистическия електорат.

Подобни локуми са обидни за тези, които знаят как се издигат кандидатите за президенти на БСП. Това става с брутални и нагли апаратни игри. С телефонни обаждания и указания кой да се издига и кой не. И най-глупавите разбраха, че колкото повече е издиган даден „кандидат“, толкова повече апаратът на „Позитано“ е натискал и извивал ръцете на местните организации да го предлагат.

Най-много номинации имат тези, които определено не стават за кандидати и са с овехтял инвентарен номер в ръководството на БСП. Търсенето на безпартиен кандидат е трагично признание, че ръководството на БСП е тотално деинтелектуализирано, особено в лицето на някои млади „звезди“. И не разполага с читави кадри. Трагично признание, че сегашното ИБ на БСП за „чеп за зеле не става“. С претенции за основна опозиционна партия БСП не може да намери един читав кандидат сред своите редици. Трагикомична ситуация.

Още току-що избрана Корнелия Нинова за председател на БСП и млади тарикати вече обясняват, че тя трябва да бъде кандидатът на социалистите в президентската надпревара. Та като не я изберат, да има повод да я свалят и тарикатите да се наместят на нейното място. Но най-големият проблем на БСП е, че средното интелектуално ниво на редовите социалисти надхвърля това на ръководството на социалистическата партия. БСП е богата на интелигентни, млади и кадърни социалисти, които при нечистоплътната апаратна игра при издигането на кандидат-президенти нямат практически никакъв шанс да „изплуват“.

Май ръководните кадри на БСП все още не са разбрали, че в крайна сметка по-умни от тях ще гласуват на изборите и няма как да ги преметнат още веднъж.

1 коментар

  1. Димитров каза:

    Неистовата жажда за власт в 125-ет годишната партия,брожението което се увеличава,фракциите в и извън партията имам предвид структурите в страната,ще „помогнат“за пълното й безвъзвратно сгромолясване от което няма да има излизане в предстоящите 20-сет години.Ако ген.Радев не бъде номиниран час по скоро за Президент от страна на БСП,а Ив.Калфин за вице президент от страна на АБВ,столетницата отива в забвението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране