21.10.2015 | 20:53
Кандидат-кмет на ГЕРБ осъден за дълг от 6 млн. лв.
Благоевградските медии са под контрола на Атанас Камбитов, кметът им плаща, за да мълчат за далаверите му

Фалиралият досегашен кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов иска пак да управлява парите на общината. Той отново е кандидат на ГЕРБ за един от най-големите областни градове.

Камбитов стана кмет през 2011 г. Той е лекар, но никога не е работил по специалността си, а се е занимавал с добив, преработка и търговия с дървен материал. Още преди да седне на кметския стол, той дължи значителни суми на всички държавни горски предприятия в Югозападния регион. Когато става кмет на Благоевград, Камбитов прехвърля управлението на фирмата си „Камбитов и син“ ЕООД на сегашната си съпруга Сашка Лулеова и започва да мести останалите си фирми във Варна.

По-късно започват съдебните производства за дължими суми за над 5 млн. лв. към банки и към Югозападното държавно горско предприятие, което е едно от шестте големи дружества в България с най-много гора. Сагата със съдебните дела се проточва почти три години и в крайна сметка през 2014 г. Камбитов е осъден да изплати дължимите суми.

Още през 2013 г. частен съдебен изпълнител налага запор върху дружествените дялове от капитала на фирма „Форуст бул“ ООД, чийто собственик е Камбитов. Официално обаче той не притежава нито терени, нито МПС, нито други активи. За благоевградчани това е странно, тъй като кметът и съдружникът му Ивайло Благов, известен в града като „Кучката“, парадират с богатство и водят луксозен начин на живот. За всички е видно, че Камбитов управлява скъп автомобил „Ауди“ А8 и джип „Ленд Роувър“, които струват около 300 000 лева. Двамата длъжници предвидливо са продали преди време фирмите „Ескалейд“ЕООД и „Якорудски бор“ ЕООД чрез скандални сделки и изключително големи парични задължения.

Жители на Благоевград коментират, че общината се управлява еднолично и задкулисно, като кметът Камбитов е подпомаган активно от председателя на Общинския съвет Радослав Тасков. Има данни, че двамата са придобили по съмнителен начин собствеността на бившото предприятие „Зърнени храни“. Теренът е продаден на търговско дружество, в което участие има Радослав Тасков. Търговията е извършена от частен съдебен изпълнител Георги Цеклеов. Близките отношения между него и Камбитов се потвърждават и от множеството изпълнителни дела, които община Благоевград възлага на Цеклеов, без да са ясни критериите, по които той е избран да събира вземанията. Припомняме, че Камбитов се разследва от НАП и ДАНС заради декларация с неверни данни, която той е подал пред Сметната палата.

Благоевградчани се питат нормално ли е след доказана липса на морал от страна на фалирал бизнесмен, замесен в далавери и съдебни дела, той да продължи да управлява общината. Те са категорични, че Камбитов продължава да търси начини да не се издължи на банките и на държавата, защото тя е собственик на горските предприятия, на които той е длъжник.

Възмутените хора коментират, че Камбитов не е сред любимците на Бойко Борисов, а е избор на Цветан Цветанов, който прикривал далаверите му, припомня „Дума“. Скандалният досегашен кмет е бил наложен насила като кандидат на ГЕРБ за Благоевград още през 2011 г. Тогава Цветанов си измислил компромати срещу тогавашния лидер на партията Костадин Хаджигаев, който бил фаворитът на партийните членове за градоначалник.

9 коментара

  1. трол каза:

    Охо, значи осъдения Камбитов има пари да плаща и за тролове? Ами нормално, след като е откраднал толкова пари! пишете малоумници, заработете си парите!

  2. Спас каза:

    Да, така е, статията е поръчкова и злобна, а и на кмета на му пука, той работи и резултатите са видими за всички! За жалост за другите кандидати нещата, които излязоха са много лоши….много лоши!

  3. мако даков каза:

    Този хубав български град все още носи името на българомразеца, националния предател Благоев. Това е така, защото до ден днешен комунистическата престъпна измет, убийците и терористите от БКП тероризират нормалните българи. Във филиалите на БКП няма достойни хора и няма как да има. Достойните, моралните, честните не стават членове на бойни, терористични, антибългарски банди каквито са пръкналите се в мазетата на ДС, като ГЕРБ,СДС,АТАКА,РЗС,ВМРО,НДСВ,ССД,АСП,ДСБ,НФСБ,РБ….Без радикална декомунизация, без да ги осъдим комунягите, отрачетата им, агентите им, подлогите им, загиваме. 71години кърваво безбожно комунистическо робство не ви ли стигна, неуважаеми дебили облъчени с комунизъм? Какво още искате, за да се вдигнете на бунт срещу болшевишката клоака, да я изметете, да я разпънете на петолъчки и най-после да заживеете като нормални свободни хора.https://www.youtube.com/watch?v=hz336TLMqvI&feature=youtu.be

  4. Външен! каза:

    Стига с този черен PR!!!

  5. Зарко каза:

    Към предния ми коментар, визирам политически хамелеон Елезов…Това е предател не само на идеи, той предава гражданите на Благоевград, предава дори приятелите си (каквито вече не му останаха) разбраха го що за „човек“ е….
    В мерака си за власт сега, Елезов стигна в национален ефир до култовите заклинания, че „Пирин“ няма да вкара дузпа, докато той не стане кмет. Елезов е съветникът от предишния парламент, който гласува против построяването на новия плувен басейн, от който Благоевград, децата на областния център имаха крещяща нужда. След това извика „Господари на ефира“ с мними сигнали, за да може отново да спре построяването му, вероятно воден от „Грижата“ за Благоевград, която упорито манифестира на сегашните си предизборни срещи.

  6. Зарко каза:

    В продължение на месец обаче, докато течеше предизборната кампания станахме свидетели на стремглава надпревара за докопване до властта на хора, които демонстрираха явно непознаване на обстановката, на проблемите на жителите в областния център, които зачеркнаха доброто и въоръжени до „зъби“ с лъжи и клевети търсеха трибуна, подценявайки интелигентността ни.

  7. Емил каза:

    ой, г-н Елезов, предателя, понеже не може да излезе сам и да защити не само „програмата“ си, но дори и собственото си мнение, плаща на разни драскачи за такива публикации. Нека да излезе и да го заяви открито! Така с жълти компромати предизборна битка не се води, то за Елезов това не е и битка, той не може да води такава…. Удавникът за сламка се лови, но всички знаем, че сламката в случая не помага…..

  8. Georgieva каза:

    NEvidimite rezultati e tochnoto moto za predizbornata kampania na Kambitov! Otvorete si ochite hora!!!

  9. Иванова каза:

    Айде да престанем с поръчковите статии 2 дни преди изборите. Камбитов е може би единствения кмет на града, който завършва мандата си с видими резултати за града, не говоря за една асфалтирана алейка преди изборите. Стига плюхте! Каквато и помия да изсипе елементрният Елезов и „ние сме някой си“ партийката му, няма да спечели!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране